Åpenhetsloven – Autostrada

 

Åpenhetsloven sikrer tilgang til informasjon om hvordan virksomheter og leverandører jobber når det kommer til anstendig arbeidsforhold og menneskerettigheter. For Autostrada er det viktig å være åpne om dette, og at våre leverandører må forplikte seg til å følge åpenhetsloven.

Autostrada er autorisert forhandler av Volvo, XPENG og Lotus i Telemark. Peugeot og Mercedes-Benz i Notodden, KIA og Mercedes-Benz i Seljord, Mercedes-Benz i Kongsberg og Porsche i Vestfold og Telemark. Vi er også autorisert Volvo og XPENG forhandler i Aust-Agder.

 

Autostrada og åpenhetsloven

Autostrada ønsker å etablere sterke, pålitelige, tillitsfulle og respektfulle relasjoner med våre forretningspartnere og leverandører. Det er ulike risikomomenter knyttet til ulike bransjer og virksomheter.

Autostrada jobber kontinuerlig for å forebygge og forhindre hendelser som kan ha negativ effekt på arbeidsforhold og menneskerettigheter.

Autostrada forsterker sin innsats på disse områdene. Vi vil gjennommføre aktsomhetsvurderinger, kartlegging, forebygging, og gjøre rede for hvordan vår virksomhet og leverandørkjede håndterer eventuell negativ påvirkning på arbeidstaker- og menneskerettigheter. Prinsipper for leverandøratferd (etiske retningslinjer for våre leverandører) inngår i alle leverandøravtaler vi inngår.

 

Samarbeidspartene og leverandører:

Autostrada har et tett samarbeid med våre leverandører. Våre leverandører har som oss et stort fokus på bærekraft, menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.

Volvo: Etisk drift | Volvo Cars – Norge

Bertel O Steen: Åpenhetsloven – Bertel O. Steen konsern (boskonsern.no)

JLR: Jaguar Land Rover LR Slavery and Human Trafficking Statement 202

 

Her finner du vår redegjørelse for 2023.

 

 

Spørsmål knyttet til åpenhetsloven:

Har du spørsmål til hvordan vi arbeider med etisk handel og hvordan vi etterlever Åpenhetsloven, kan du kontakte oss ved å sende en epost til [email protected]