Steinsprut og glasskade 

Steinsprut eller glasskade i frontrute eller glasstak? Vi prøver alltid å reparere skaden først for å spare deg både for tid og penger.

Venter du for lenge med å reparere en steinsprutskade, eller skaden ikke kan repareres, må frontruten skiftes.

Ved alle glasskader tar vi oss av alt papirarbeidet med ditt forsikringsselskap. Kombinerer du reparasjon eller skift av din frontrute med service hos oss sparer du et ekstra verkstedbesøk.

Sensorer

På de fleste modeller er det sensorer i frontruten som må skiftes eller kalibreres ved et ruteskift for at komfort- og sikkerhetssystemer skal fungere. Våre profesjonelle teknikere påser at dette også fungerer optimalt etter reparasjon. 

Kontakt oss


Steinsprut

-kalibrering for sikkerhets skyld

I moderne biler er frontruten ofte utrustet med kameraer og sensorer som har sentrale sikkerhetsfunksjoner. Når du skifter frontrute er det derfor viktig for sikkerheten at du ikke bare får nytt glass – men at du får riktig frontrute, riktig montert og riktig kalibrert.

Hvilke funksjoner er det som kalibreres?
Det kommer an på hva slags bil du har. Vanlige sikkerhetssystemer som sitter i bilen og som må kalibreres er f. eks lane assist, tretthetsvarsler og autobrems.

Må alle biler kalibreres?
Nei, det varierer mellom de ulike bilmerkene. I de tilfellene der produsenten anbefaler det, utfører vi alltid en kalibrering.

Hvordan vet jeg om min bil må kalibreres?
Det er produsenten som angir om bilen må kalibreres eller ikke etter ruteskift. Spør oss om du er usikker.

Må bilen kalibreres ved steinsprut?
Nei, ved en vanlig steinsprutreparasjon trenger ikke bilen å kalibreres.

Hva koster en kalibrering?
Det kommer an på hvilke funksjoner som sitter i frontruten og hvilke deler som skal kalibreres. Om du har en fast egenandel for bytte av frontrute, betaler du bare den og ikke noe mer.

Hvor lang tid tar det å kalibrere?
Det kommer an på hvilke deler som skal kalibreres. De fleste kalibreringer tar mindre enn en time, men noen ganger må bilen kjøres etter kalibreringen for å se at alt fungerer som det skal. Da kan det ta litt lengre tid.

Se alle avdelingene til Autostrada

Kontakt oss